A Sartori Corporation átalakítja címkézési folyamatait a TEKLYNX CENTRAL segítségével

Letöltés PDF-ben

Megoldás: A TEKLYNX International integrált címkéző szoftverrendszere, a TEKLYNX CENTRAL
Partner: Miles Data, +1-800-272-9013, http://www.milesdata.com
Iparág: Élelmiszergyártás

RÖVIDEN

Kihívások

  • A címkenyomtató interfészen a felhasználó a nyomon követett folyamat keretein kívül is módosítani tudta a címke elrendezését és tartalmát

  • A kézi adatbevitel időigényes és vonzza a hibákat 

  • A munkaállomásokra egyedileg telepített szoftverekkel nehéz volt a hibakeresés és növelte az IT kiadásokat

Eredmények

  • Jelentős csökkenés a címkézési hibák és a selejtek terén, mivel a sablonok biztonságos elérése kötelezővé teszi a szabványosított folyamatot 

  • Az ERP rendszerbe történő teljes integráció biztosítja az automatizált címkekészítés precizitását, a nyomtatási időt percenként egy címkéről néhány másodpercesre csökkenti

  • A központosított adminisztráció segíti a licencek koordinálását és a kapcsolódó támogatást, ami gyorsabb telepítést, frissítést és sablongyártást eredményezett 

Az ügyfél sikere: „Amikor megláttam a felhasználói felületet, tudtam, hogy a TEKLYNX CENTRAL lesz a legjobb a csapatunk számára. A bevezetési procedúra alatt átgondoltuk adatkezelési gyakorlatunkat, ami minden szempontból hatékonyabbá tette a termékcímkézést.” – Ted Rostkowski, Sartori rendszergazda

A HELYZET

 

A Sartori Company, a negyedik generáció óta családi tulajdonban lévő és családilag üzemeltetett sajtmanufaktúra, már hét évtizede készít kézműves és prémium sajtokat. A wisconsin állambeli Plymouth-ban székelő Sartori nemrég bővítette a díjnyertes parmezánjából és más hagyományos termékekből álló választékát sajtkülönlegességekkel és kis szériás sajtokkal.

A Sartori termékekhez méretük, típusuk és tömegük alapján számos különféle, egyedi címkére van szükség. A vállalat külső és belső használatra egyéb speciális címkéket is készít. A Sartori raktárában a készletek mennyiségének és helyének nyomon követésére használt raklapcímkék, bár egyedi címkék, gyakran készítik őket, hogy bizonyos adatokat megosszanak egyes csapatokkal. Az ügyfelek számára készülő címkéket a termékek rekeszein, és magukon a termékeken is használják, hogy részletes adatokat közöljenek, például az adott tétel tömegéről.

A Sartori korábbi címkézési folyamata nem volt integrálva JD Edwards vállalatirányítási (Enterprise Resource Planning, ERP) rendszerükkel, és egyszerre két eltérő címkéző szoftvert is alkalmazott – Loftware és TEKLYNX LABELVIEW – az üzemben címkék készítésére. A helyi munkaállomásokra telepített többféle alkalmazás eredményeként bonyolulttá vált a címkék tervezése és a sablonok koordinálása, emellett a frissítés és karbantartást is komplikált feladat volt. Bár a minőségellenőrző csoport felvitte az adatokat a rendszerbe, melyeket több, mint 1000 címkesablonon használni kellett, a felhasználók mégis közvetlenül a tervező alkalmazásból nyomtattak. Így a nyomtatást végző felhasználó tetszőlegesen módosíthatta a címkék tervét, ami rengeteg hibához és felesleges adminisztrációhoz vezetett.

Hogy lépést tartsanak a vállalat növekedésével, és kezeljék a bonyolult címkézés problémáját, a Sartori új címketervező megoldást keresett az általuk használt két különböző alkalmazás leváltására. „Amikor keresgélni kezdtünk, a legfontosabb az egyszerű használat volt. Olyan felhasználói felületet szerettünk volna, ami intuitív, így az emberek azonnal tudják majd használni,” mondta Ted Rostkowski, a Sartori rendszergazdája. „Olyan címkéző rendszert kerestünk, ami egyszerűbbé teszi a munkánkat – és hatékonyabbá.”

A MEGOLDÁS

 

A Sartori beszállítójuk, a Miles Data segítségével elkezdte feltérképezni a címkézési megoldásokat, és összehasonlítani a lehetőségeiket. A Miles Data és a TEKLYNX értékesítési csoportjai közösen segítettek a Sartori vállalatnak újraépíteni címkézési folyamatait, és új megoldásokat fejlesztettek az ERP rendszerükből származó kritikus üzleti adatok felhasználására a címketerveiken. „A TEKLYNX 30 napra biztosított egy bemutató verziót, így láthattuk, hogyan fog nálunk működni ez a megoldás,” mondta Rostkowski. „Ez egy hatalmas piros pontot ért az értékelési folyamat során.” A bemutató rendszer meggyőzött minket, hogy a TEKLYNX CENTRAL egyszerű webes felülete kellően intuitív ahhoz, hogy munkatársaink gyorsan megtanulják, és általa zárolhatóak a Sartori saját címketervei, valamint a munkaköröknek megfelelő felhasználói korlátozásokat lehet beállítani. A webes hozzáférésnek hála nem volt szükség a munkaállomásokra egyedileg telepíteni a szoftvereket, ami drámaian csökkentette a költségeket és az adminisztrációs terheket. 

A bevezetési tervezetnek az is része volt, hogy integrálják a megoldást a JD Edwards ERP rendszerrel, ami megszünteti a párhuzamosan használt SQL adatbázis miatt jelentkező redundanciát. A csapat kipróbálta a COMet funkciót is, ami egy automatikus adatgyűjtő eszköz a CODESOFT szolgáltatásai közt, és képes beolvasni a tömegadatokat a mérlegről, és felhelyezni azt a címkére. A bevezetési procedúra során a TEKLYNX értékesítői csapatának mérnökei heti 7 nap, napi 24 órában elérhetőek voltak, hogy támogatást nyújtsanak, válaszoljanak a kérdésekre, emellett rendszeresen ellátogattak a telephelyre, hogy segítsenek a beállításban, és biztosítsák a rendszer megfelelő működését. „Egyedi igényeink voltak, és a TEKLYNX mindig szívesen segített,” mondta Rostkowski. „ERP rendszerünkhöz egyedi fejlesztésekre volt szükség, függetlenül az általunk választott címkéző alkalmazástól, és a TEKLYNX folyamatos támogatást nyújtott, hogy működjön az integráció.”

 

AZ EREDMÉNYEK

 

A TEKLYNX CENTRAL rendszerében a nyomtatást végző felhasználó többé nem képes módosítani a címketerven saját munkaállomásáról, így jelentősen csökkent a hibák száma. A címkeválasztás folyamata is egyszerűsödött, mivel a gyártósoron kevesebb sablonból kell dolgozni. A Sartori munkatársai megkedvelték a TEKLYNX CENTRAL rendszert. „A folyamatokban eszközölt változtatások általában kihívásokkal jár egy olyan személyzetnél, akik kényelmesen használják megszokott módszereiket,” mondta Rostkowski. „A TEKLYNX CENTRAL egyszerűbbé tette csapatunk mindennapi munkáját, és a műszakvezetők is pozitív visszajelzést adtak az eredményekről.”

A Sartori ERP rendszerével való teljes integráció biztosítja, hogy minden címkén pontos legyenek az adatok. A kézi adatbevitel már a múlté – a felhasználónak ezentúl csak le kell olvasnia egy vonalkódot a megrendelésen, és minden vonatkozó információ rákerül a címketervre. Ez a folyamat, ami korábban munkánként akár egy percet is igénybe vett, néhány másodpercre rövidült. Az integráció növelte a sorok termelékenységét, közben javított a minőségellenőrző és raktárkezelő csapat közti kommunikáción, akik most már hatékonyan oszthatják meg egymással az információkat.

A TEKLYNX CENTRAL emellett abban is segítséget nyújtott, hogy a Sartori egy könnyen betartható, hivatalos címkézési folyamatot építsen fel. Mivel minden munkaállomás korlátozza az elérhető címkéket az adott munkára, a csapattagoknak keresgélniük sem kell, hogy a több ezernyi lehetőség közül kiválasszák a megfelelő sablont. A múltban előfordult, hogy csak több címke elkészültét követően fedeztek fel egy hibát. A gyártósort leállították, amíg a problémát meg nem oldották, és a címkék szemétbe kerültek, amikor minden egyes terméket újracímkéztek. A TEKLYNX CENTRAL bevezetése óta a címkenyomtatás sokkal zökkenőmentesebb, és a gyártást még nem kellett címkézési hiba miatt leállítani.

A szoftveres problémák hibaelhárítása sokkal egyszerűbb a megoldás központosított adminisztrációs funkcióival, és az egész vállalatra kiterjedő frissítéseket is egyszerűbb telepíteni. A Sartori folyamatosan gyarapítja piacát, és a TEKLYNX CENTRAL képes a növekedéssel lépést tartani.

„Az eddig látott eredmények pontosan valóra váltották mindazt, amiben a projekt beindításakor reménykedtem – a TEKLYNX CENTRAL a lehető legjobb forgatókönyv,” mondta Rostkowski.

 

Letöltés PDF-ben