Élelmiszercímkék és allergének

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2001 sz. EU rendelet (FIC) jelentősen megváltoztatta a címkézésre Európában addig vonatkozó jogi környezetet.

Ezért 2014. december 13-átóla gyártóknak egyértelműen ki kell emelniük az allergéneket az EU területén gyártott és értékesített minden élelmiszer összetevőinek listáján.

Kötelező lesz feltűntetni a tápanyag információkat minden terméken 2016. december 13-ától.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A CODESOFT 2018 és a LABELVIEW 2018 segítségével könnyedén megfelelhet az EU allergénekkel és az élelmiszercímkék olvashatóságával kapcsolatos szabályainak. Új funkciókat tartalmaznak, melyekkel lehetősége van automatizálni a stílusbeli eltéréseket előre meghatározott szövegek, például allergének, vagy bármely potenciálisan allergiát vagy intoleranciát kiváltó összetevők esetén. Töltse le brosúránkat a részletekért.

Az új funkciók, a jelölt szövegkezelés és a Visual Basic programozhatóságkét módot is kínálnak erre.

  • A jelölt szövegkezelés egyszerű és felhasználóbarát funkció, melyet bárki könnyedén használhat, aki ismeri a Windows felületét.
  • a Visual Basic programozhatóság kifinomultabb módot kínálnak a haladó, programozási ismeretekkel rendelkező felhasználók számára.


Amint az allergéneket „megjelölte” az adatbázisban, ugyanolyan betűtípus és betűméret használható az adatokhoz több nyelven is, így élelmiszercímkéi az EU összes piacán alkalmazkodnak az új szabályozásokhoz.

Mindkét funkció elérhető:

  • CODESOFT 2018 Standard és VM - Runtime (csak nyomtatás), Enterprise és Network kiadások
  • LABELVIEW 2018 Standard és VM - Runtime (csak nyomtatás), Gold és Network kiadások