GS1-128 logistieke etikettensoftware


Verordening: GS1 Logistic Labeling

Sector: Transport en logistiek

gs1-128 logistic label softwareDe Consumer Product Goods (CPG) toeleveringsketen is afhankelijk van Logistic Service Providers en transporteurs om de goederenstroom voor fabrikanten, leveranciers van materialen en retailers te beheren.

De GS1 Standard International Logistic Label (STILL) is ontwikkeld als een internationaal referentiepunt voor barcodes dat gebruikt wordt voor de traceerbaarheid van alle logistieke eenheden. Het voorkomt het opeenvolgende heretiketteren van logistieke eenheden als ze zich door de toeleveringsketen bewegen, dit biedt het voordeel dat er maar een logistiek etiket gebruikt wordt.

Elke logistieke eenheid wordt uniek geïdentificeerd met een standaard identificatienummer, de zogenaamde Serial Shipping Container Code (SSCC). Als een logistieke eenheid ook als een handelsartikel wordt beschouwd, kan het ook met een Global Trade Item Number (GTIN) geïdentificeerd worden.

Het logistieke etiket maakt gebruik van GS1-128 barcodes voor het vertegenwoordigen van de SSCC voor een pallet en andere informatie over de inhoud van de logistieke eenheid, en deze kan worden gescand waarbij het volgen en bijhouden van de fysieke beweging van eenheden mogelijk is. Dit maakt implementatie van een verscheidenheid aan toepassingen mogelijk, zoals routering van de zending, automatische ontvangst en cross docking.

gs1 128 logistic label software

GS1 logistiek etiket in TEKLYNX-software 

Vraag vandaag nog een gratis demonstratie van de GS1-128 logistieke etikettensoftware van TEKLYNX aan!